2019 ENTEGRE
FAALİYET RAPORU

SUNUŞ

GELECEK 10 YIL

Geçtiğimiz 10 yılda teknoloji bugüne kadar olmadığı bir hızda hayatımızı değiştirdi. Bilgisayarlar, cep telefonları, akıllı ev sistemleri ve otomobiller büyük bir dönüşüm geçirdi. Ancak dönüşüm sadece araçlarla sınırlı kalmadı, dijitalleşme yaşamın her alanında etkisini gösterdi. Gündelik hayatımızdan alışkanlıklarımıza, iş yapış ve düşünme şekillerimize kadar her şey bu değişimden etkileniyor.

Gelecek 10 yılda da değişim büyük bir hızla ve ivmeyle devam edecek. Yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik çok hızlı yaygınlaşacak ve fark edilmeyen rutinlere dönüşecek. Elektrikli araçlar ulaşıma daha fazla dahil olacak. Bugün akıllı telefonlar bile bir ödeme aracıyken gelecekte ödeme sistemlerinin teknoloji ve hayal gücünden aldığı ilham ile nakit ya da kredi kartı taşıdığımız günler birer anı olabilir.

Müşterilerin ihtiyaç ve beklentileri de teknolojik ilerlemeler paralelinde sürekli olarak değişiyor ve yeniden şekilleniyor. Ürün ve hizmetlere ulaşmak için müşteriler geleneksel yöntemler yerine her yerden ulaşabildikleri, daha basit ve kullanışlı kanalları tercih ederken, kendilerine zaman kazandıran, kısa ve sorunsuz yolculukları, yaşamlarını iyileştiren akıllı çözümleri ve eğlenceli buldukları kişisel dokunuşları deneyimlemek istiyorlar.

Büyük veri uygulamaları ise analizleri çok farklı bir boyuta taşıyor, bütüncül bakış açısı ile karar alma süreçlerinin ve stratejilerin yeniden kodlanmasına sebep oluyor. Verilerin analizi tercihlerin daha iyi okunmasına, ihtiyaçların daha kişiselleştirilmiş ve kitle odaklı olarak giderilebilmesine olanak veriyor. Operasyonel mükemmellik ve verimlilik, otomasyon, robot bilimi hayatın her alanına girmeye başlıyor. Hayatımıza öğrenme ve bilgi platformu olarak giren internet, bugün büyük hızla bir deneyim platformuna dönüşüyor. Bu nedenle, teknoloji ile desteklenen yeni deneyimleri anlamak ve iş modellerine dönüştürmek büyük önem kazanıyor.

Bu dönüşüm süreci devam ederken, Dünya gezeni, üzerinde yaşayan bireyler ve faaliyet gösteren kurumların hepsine iklim aciliyeti diyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun 2019 Küresel Risk Raporu'nda iklim değişikliğiyle bağlantılı çevresel riskler, hem etki hem olasılık açısından en büyük on risk içinde en başta gelmekte.

Garanti BBVA, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelesine; yenilenebilir enerji yatırımlarına öncelik verilmesi, ayrıntılı çevresel ve sosyal durum değerlendirme çalışmalarının yapılması, enerji açısından verimli binaların, elektrikli ve hibrit araçların teşvik edilmesi ve paydaşlarının farkındalıklarının artırılması ile katkıda bulunuyor.

İş modelini "çağın olanaklarını herkese sunma" amacı çerçevesinde şekillendiren Garanti BBVA, çağın en temel belirleyicileri olan teknoloji ile insani öğeleri bir araya getiren, uzun soluklu ve sağlam bir stratejiye sahip.

Garanti BBVA; müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı, finansal sağlıklarını gözetmeyi, doğru finansal kararlar vermelerini sağlamayı, işlerini sürdürülebilir bir şekilde büyütmelerine destek olmayı ve aynı zamanda kendi finansal hizmetlerini herkese ulaştırabilmeyi amaçlıyor.

Wired Dergisinin kurucu editörü Kevin Kelly, önümüzdeki 25 yılın en büyük inovasyonlarının henüz gerçekleşmediğini, en büyük buluşların henüz keşfedilmediğini söylüyor, tıpkı çağımızın en önemli buluşu interneti 25 yıl önce bilmediğimiz gibi... Kelly, "bildiğimiz tek şey makinelerle, teknolojiyle aynı hizada olabilmek ve onları anlamaya çalışmak" diyor.

Garanti BBVA'nın 2019 Entegre Faaliyet Raporu, Garanti BBVA'nın gelecek 10 yılı nasıl gördüğü ve nasıl hazırlandığı konusunda bir bakış sunarken, mega trendler ışığında şekillendirdiği iş modelini, riskleri nasıl yönettiğini, fırsatları nasıl yakaladığını, dönüşümü nasıl gerçekleştirdiğini ve bunun paydaşlarının yolculuklarına olan katkısını anlatıyor.

2019 Faaliyetlerine
Entegre Bakış

Garanti BBVA; toplam değer yaratımına temel oluşturan başlıkları, stratejisini ve uzun vadeli sürdürülebilir değer yaratma becerisini “2019 Faaliyetlerine Entegre Bakış” dokümanında özetliyor.

İndirin
(PDF 20 MB)

2019 Entegre
Faaliyet Raporu

Garanti BBVA; "2019 Entegre Faaliyet Raporu” dokümanında yıllık faaliyetlerini, değer yaratan etkenler ve göstergelerle detaylı finansal ve finansal olmayan performansını, kurumsal yönetişim ve risk yönetimi yaklaşımını detaylıca paylaşıyor.

İndirin
(PDF 107 MB)

Yönetim Kurulu Başkanı’nın Mesajı

Güçlü sermaye yapımız, yüksek aktif kalitemiz ve proaktif bilanço yönetimimizle 2020 yılında da ekonomimize kesintisiz destek için hazırız. Sürdürülebilir kalkınma, en değerli kaynağımız çalışanlarımızın memnuniyeti ve müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını en etkili şekilde karşılamak önceliğimiz olmaya devam edecektir. Önceki yıllarda ortaya koyduğumuz gayretli çalışmalarımızı ve güçlü performansı önümüzdeki dönemde de koruyarak, yeni başarılara imza atmaya ve sektörde öncü olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, çalışma arkadaşlarıma, değerli müşterilerimize, hissedarlarımıza ve tüm diğer ortaklarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Genel Müdür’ün Mesajı

Müşterilerimiz ve iş modelimize yönelik yatırımlarımız 2020’de de hız kesmeden sürecek. Müşterilerimizin finansal sağlığını korumak için gerekli olan her türlü destek ve yardımı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Doğru müşteriyi doğru ürünle destekleme stratejimizin faydasını gördüğümüzü ve önümüzdeki yıllarda da bunun bu şekilde süreceğini söyleyebilirim. Teknolojik altyapımızı güçlendirmek üzere bu yıl başlattığımız yoğun yatırımlarımız seneye de devam edecek. İnsan odaklı ve yaşamı kolaylaştıran teknolojiyi merkezine alan bankacılık anlayışıyla; karar alma ve analiz süreçlerimize, veri analitiğini entegre etmeye devam edeceğiz. Dürüstlük, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleri Garanti BBVA kültürünün ayrılmaz parçası ve sürdürülebilir varlığının güvencesi.

Üst Yönetim

Tecrübe dağılımı, komite üyelikleri ve fazlası için
detaylı bilgi alın.

2019 TEMEL PERFORMANS
GÖSTERGELERİ

MÜŞTERİ
DENEYİMİ

MÜŞTERİ TABANINI ETKİN
BİR ŞEKİLDE BÜYÜTÜYOR 17 milyondan fazla müşteri Garanti BBVA'yı seçti.

İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM

ÇALIŞAN BAĞLILIĞI SKORU

DİJİTAL
DÖNÜŞÜM